ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
2731 023225

Για παραγγελίες που δίνονται καθημερινώς, η αποστολή τους από το κατάστημα γίνεται το αργότερο σε 24 ώρες.

Γιατί πρέπει να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια

10/02/2020
Γιατί πρέπει να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια | MarkCenter
 

Το παιχνίδι, γενικά, προσθέτει χαρά στη ζωή, αλλά συγκεκριμένα το παιχνίδι του επιτραπέζιου παιχνιδιού μπορεί να επιφέρει μοναδικές βελτιώσεις υγείας και ζωής σε ένα άτομο. Tα επιτραπέζια παιχνίδια δεν είναι μια δραστηριότητα που πρέπει να απολαμβάνουμε μόνο όταν βρισκόμαστε σε στιγμές που βαριόμαστε και δεν έχουμε τι να κάνουμε, για τα καλύτερα αποτελέσματα και για την βελτίωση της υγείας μας και της ζωής μας πρέπει να είναι μια δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται τακτικά.

Παρακάτω παραθετουμε 8 λόγους που απαντάνε στην ερώτηση γιατί πρέπει να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια τακτικά. (Μείνετε μαζί μας έχει ενδιαφέρον):

1) Τα επιτραπέζια παιχνίδια αυξάνουν την εγκεφαλική λειτουργία
Αυτή η δραστηριότητα είναι μια θαυμάσια άσκηση για τον εγκέφαλο. Επειδή το παιχνίδι διεγείρει τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη σύνθετη σκέψη και τη δημιουργία μνήμης τόσο για παιδιά όσο και για τους ενήλικες, βοηθά στην άσκηση βασικών γνωστικών δεξιοτήτων, όπως η επίλυση προβλημάτων και η λήψη αποφάσεων.

Το παιχνίδι του επιτραπέζιου παιχνιδιού μειώνει επίσης τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου του Αλτσχάιμερ και βοηθά τους ηλικιωμένους να κρατήσουν το μυαλό του σε εγρήγορση. Υπάρχουν πολλά οφέλη και για τους νέους, επίσης. Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι γνωστό ότι είναι καλό για την ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, όπως επίσης κάνουν τους εφήβους πιο έξυπνους.

https://i.imgur.com/aBGS4Ln.jpg

2) Είναι αγχολυτικό καθώς φέρνει το χαμόγελο και μειώνει το άγχος
Το γέλιο είναι σαν μια "παρενέργεια" του
επιτραπέζιου παιχνιδιού καθώς είναι ένα από τα ζωτικά συστατικά για τη δημιουργικότητα και την ευχάριστη εμπειρία μάθησης. Επίσης, το γέλιο εκτός του ότι περνά διασκεδαστικά ο χρόνος γενικά συμβάλλει στη μείωση του στρες, γεγονός που εξηγεί γιατί οι μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το παιχνίδι επιτραπέζιων παιχνιδιών έχει τη δυνατότητα να μειώνει το άγχος (σύμφωνα με μια ηλεκτρονική έρευνα της RealNetworks, Inc., το 53% ένιωσε ανακούφιση από το στρες παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια).

https://i.imgur.com/O9yg1uy.jpg

3) Τα επιτραπέζια παιχνίδια δημιουργούν αποδεδειγμένα περισσότερη χαρά
Τα επιτραπέζια παιχνίδια ενεργοποιούν την απελευθέρωση των ενδορφινών, ή αλλιώς "ορμόνες της ευτυχίας". Θεωρούμενο ως θετικό συναίσθημα, οι «ορμόνες της ευτυχίας» έχουν τη δύναμη να βελτιώσουν τις συνειδητές και ασυνείδητες λειτουργίες του νου, αφήνοντας το άτομο να αισθάνεται χαρούμενο, συμπονετικό και τελικά ικανοποιημένο.

4. Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και ενισχύει τις διαπροσωπικές σχέσεις
Μήπως κάποιος παίζει επιτραπέζιο παιχνίδι μόνος του; Προφανώς και όχι. Επιτραπέζιο παιχνίδι σημαίνει συνεργασία. Το επιτραπέζιο παιχνίδι ανθίζει όταν υπάρχει  ομαδική συνεργασία. Φέρνει ξένους, παλιούς φίλους, γνωστούς, συναδέλφους κοντά... Το επιτραπέζιο παιχνίδι είναι ο τέλειος τρόπος να περάσετε χρόνο σε μια ωραία παρέα και να ενισχύσετε τους δεσμούς με άλλους ανθρώπους.

5. Θυμίζουν πώς είναι να ζεις στον αληθινό κόσμο
Ένα από τα πιο
εκπληκτικά οφέλη των επιτραπέζιων παιχνιδιών είναι ότι αυτά τα παραδοσιακά παιχνίδια τραβούν τους ανθρώπους από τον ψηφιακό κόσμο (Οθόνες υπολογιστών, Laptop, Tablet). Τα επιτραπέζια παιχνίδια ασχολούνται με δραστηριότητες που δεν προϋποθέτουν την ύπαρξη smartphone, tablet ή υπολογιστή. (Και χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια παιχνίδια, την εποχή που ζούμε δεν νομίζετε;! wink

6. Τα επιτραπέζια παιχνίδια μειώνουν την αρτηριακή πίεση
Μαζί με τη μείωση του στρες, το γέλιο και την αύξηση των «Ορμονών της ευτυχίας», τα επιτραπέζια παιχνίδια μπορούν να είναι αποτελεσματικά καθώς διατηρούν χαμηλά την αρτηριακή πίεση. Πιστεύεται ότι η απελευθέρωση ενδορφινών προκαλεί στους μύες χαλάρωση και το αίμα αρχίζει να κυκλοφορεί πολύ πιο εύκολα, γεγονός που πιθανώς μειώνει την
αρτηριακή πίεση. (Η υψηλή αρτηριακή πίεση συσχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο για αρτηριακή βλάβη, καρδιακή νόσο ακόμη και εγκεφαλικό επεισόδιο heart).

https://i.imgur.com/GQc3vai.jpg

7. Διδάσκει πώς να θέτουμε στόχους και να έχουμε υπομονή
Η νίκη θέλει στρατηγική και υπομονή. Και σε ένα χαρούμενο περιβάλλον, αυτά (στρατηγική και υπομονή) διδάσκονται με έναν περιπετειώδη τρόπο χωρίς άγχος ο οποίος αναμφισβήτητα είναι ευεργετικός για τους έφηβους, αλλά και για τους ενήλικες.

8. Τα επιτραπέζια παιχνίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση
Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια τέλεια ευκαιρία να συνδεθείτε και να "ανοιχτείτε" σαν άνθρωποι, βοηθώντας επίσης να εμφανίσετε μια δημιουργική πλευρά της προσωπικότητας με μη παρεμβατικό ή αλαζονικό τρόπο, που μπορεί να είναι πολύ επωφελής για τους "χαμηλών τόνων ανθρώπους". Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι καταπληκτικό εργαλείο για τα ντροπαλά παιδιά και τους ντροπαλούς ενήλικες. Το παιχνίδι τους ωθεί να αναπτύξουν ισχυρότερες αισθήσεις δημιουργικότητας και ατομικότητας που οδηγούν σε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εκπληρώνουν την αίσθηση ότι συμπεριλαμβάνονται σε μια ομάδα και δεν περνάνε απαρατήρητοι.

 

Όπως καταλαβαίνεται υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να αρχίσεις ή να μήν σταματήσεις να παίζεις επιτραπέζια παιχνίδια, τους οποίους μπορείς να ανακαλύψεις παίζοντας. Επίσης, υπάρχουν πλέον τόσες κατηγορίες και είδη επιτραπέζιων παιχνιδιών που μπορούν να καλύψουν και τους πλέον απαιτητικούς άνθρωπους! Δοκιμάστε το δεν έχετε να χάσετε τιποτα παρα μόνο να κερδίσετε πολλά.

Πηγή: bead game